Iuşcenko nu are nici o şansă de a câştiga un nou mandat, potrivit unui sondaj

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko nu are teoretic nici o şansă de a câştiga un nou mandat, potrivit unui sondaj realizat de Institutul de Sociologie din cadrul Academiei Naţionale de Ştiinţe (NAS), relatează Kyiv Post, în pagina electronică.

17 afișări
Imaginea articolului Iuşcenko nu are nici o şansă de a câştiga un nou mandat, potrivit unui sondaj

Iuşcenko nu nici o şansă de a câştiga un nou mandat, potrivit unui sondaj

Potrivit sondajului, Iuşcenko nu ar câştiga mai mult de 5,2 la sută din voturi, dacă s-ar fi organizat alegeri prezidenţiale în octombrie.

"Actualul preşedinte ucrainean a pierdut de fapt orice şansă nu numai de a câştiga următoarele alegeri prezidenţiale, dar şi de a ajunge în al doilea tur de scrutin", a precizat directorul NAS, Oleksandr Vişniak.

De asemenea, potrivit sondajului, liderul Partidului Regiunilor, Viktor Ianukovici, ar obţine 28,3 la sută din voturi, iar premierul Iulia Timoşenko 22,9 la sută.

Sondajul a fost realizat în toate regiunile din Ucraina, Peninsula Crimeea, Kiev şi Sevastopol (în total 96 de oraşe şi sate), în perioada 16-26 octombrie, pe un eşantion de 1.796 de persoane. Marja de eroare este de 2,4 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici