Jacinda Ardern: Nu există o conexiune între atacurile din Sri Lanka şi Noua Zeelandă

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat miercuri că nu există dovezi care să sugereze că atentatele din Sri Lanka au fost comise ca reacţie la atacurile teroriste de la două moschei din Noua Zeelandă, relatează Reuters.

206 afișări
Imaginea articolului Jacinda Ardern: Nu există o conexiune între atacurile din Sri Lanka şi Noua Zeelandă

Jacinda Ardern: Nu există o conexiune între atacurile din Sri Lanka şi Noua Zeelandă

Ruwan Wijewarden, ministru de stat pentru Apărare din Sri Lanka, le-a spus marţi parlamentarilor de la Colombo că anchetatorii au stabilit că "acest atac a fost comis ca reacţie la atacul anti-musulman de la Christchurch" din data de 15 martie.

„Înţelegem că investigaţia atacurilor din Sri Lanka este în stadiul incipient. Noua Zeelandă nu a văzut momentan dovezi care să susţină această declaraţie”, a declarat Ardern.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele din Sri Lanka, în urma cărora cel puţin 320 de persoane au murit, şi a oferit o listă cu numele a şapte persoane, presupuşii autori ai atacurilor, dar nu a oferit dovezi care să susţină acest lucru.

Cel puţin 50 de persoane au murit şi alte 20 au fost grav rănite în urma a două incidente armate produse în data de 15 martie la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Atacul terorist a fost comis de un adept al supremaţiei albe şi autoproclamat „etno-naţionalist”. Înaintea atacului, individul a publicat pe contul său de Twitter mai multe poze cu arme şi o „proclamaţie” de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici