Jacinda Ardern va avea o întâlnire oficială cu Donald Trump

Jacinda Ardern, prim-ministrul Noii Zeelande, a anunţat marţi că plănuieşte să aibă o întâlnire oficială cu preşedintele american Donald Trump în New York săptămâna viitoare, aceasta urmând să fie prima discuţie bilaterală formală dintre cei doi lideri, relatează Reuters.

1090 afișări
Imaginea articolului Jacinda Ardern va avea o întâlnire oficială cu Donald Trump

Jacinda Ardern va avea o întâlnire oficială cu Donald Trump

Jacinda Ardern a dat dovadă în mai multe rânduri că are o viziune complet diferită faţă de cea a lui Donald Trump, în special în domenii precum drepturile femeilor, probleme climatice sau diversitate.

Prim-ministrul neo-zeelandez a anunţat că relaţia ei personală cu preşedintele american este „absolut bună”.

„Treaba mea este să reprezint Noua Zeelandă şi interesele noastre. Este important să am o relaţie bună (cu Donald Trump, n.red.)”, a declarat Jacinda Ardern.

„Acest lucru înseamnă că din când în când vom avea perspective diferite, dar acest lucru nu va sta niciodată în calea unui dialog bun pe probleme importante, cum ar fi comerţul”, a adăugat prim-ministrul.

Donald Trump şi Jacinda Ardern s-au întâlnit în mai multe rânduri în mod informal şi au avut mai multe discuţii telefonice, dar discuţia programată în cadrul Adunării Generale ONU din New York va fi prima întâlnire oficială bilaterală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici