Jacques Chirac, audiat de un judecător, la Paris - AFP

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac este audiat joi dimineaţă, la Paris, de un judecător, în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive din perioada în care deţinea funcţia de primar al capitalei, a declarat o sursă juridică, citată de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Jacques Chirac, audiat de un judecător, la Paris - AFP

Jacques Chirac, audiat de un judecător, la Paris - AFP

Chirac, în vârsă de 74 de ani, a fost audiat în justiţie după două luni de la încheierea mandatului prezidenţial, care îi asigura imunitate.

Dosarul privind angajările fictive se referă la salariile plătite ilegal de primăria Parisului pentru angajaţii care lucrau de fapt pentru partidul de dreapta din perioada respectivă, RPR, devenit apoi UMP.

Numele lui Chirac a fost asociat cu mai multe afaceri politico-financiare care datează din perioada în care acesta era primar al capitalei franceze, înainte de 1995, şi lider al RPR, şi care au condus la condamnarea mai multor colaboratori ai săi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici