Japonezii iau lecţii pentru a reînvăţa cum să zâmbească după pandemie

O asociaţie din Japonia oferă lecţii persoanelor care au uitat să zâmbească în perioada pandemiei, atunci când feţele erau acoperite de măşti de protecţie.

454 afișări
Imaginea articolului Japonezii iau lecţii pentru a reînvăţa cum să zâmbească după pandemie

Japonezii iau lecţii pentru a reînvăţa cum să zâmbească după pandemie

Sesiunile sunt organizate de Centrul de ajutorare a vârstnicilor Akabane de la sfârşitul anului trecut. În timp, acestea au crescut în popularitate, deoarece numeroşi japonezi au realizat că prin purtarea excesivă a măştii de protecţie au uitat să zâmbească, anunţă cotidianul Asahi Shimbun.

Numărul solicitanţilor a crescut de aproape cinci ori ori după ce autorităţile au anunţat, în februarie 2023, că guvernul va renunţa la recomandarea de a purta măşti.

„Având în vedere că purtarea măştilor a devenit o normă, oamenii au avut mai puţine ocazii de a zâmbi şi tot mai mulţi oameni au dezvoltat un complex în legătură cu acest lucru. Mişcarea şi relaxarea muşchilor faciali este cheia pentru a face un zâmbet bun", a declarat pentru Asahi Shimbun, Keiko Kawano, un antrenor al procedurii de „educaţie prin zâmbet" Egaoiku.

Japonezii sunt învăţaţi să zâmbească şi din raţiuni terapeutice. Potrivit Delaware Psychological Services, zâmbetul duce la scăderea tensiunii arteriale şi, implicit, poate avea legătură cu creşterea speranţei de viaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici