Japonia: 20 morţi şi peste 50 de dispăruţi după trecerea taifunului Talas

Taifunul Talas a provocat moartea a cel puţin 20 de persoane şi dispariţia a peste 50 în vestul Japoniei, afectat de ploi abundente şi rafale violente de vânt, au anunţat duminică presa şi autorităţile.

494 afișări
Imaginea articolului Japonia: 20 morţi şi peste 50 de dispăruţi după trecerea taifunului Talas

Japonia: 20 morţi şi peste 50 de dispăruţi după trecerea taifunului Talas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Talas, care a ajuns în Japonia sâmbătă, înregistra rafale de vânt de peste 100 de kilometri pe oră, provocând ploi puternice care au dus la ieşirea din matcă a unor râuri şi au provocat alunecări de teren în insula Shikoku şi în vestul Honshu.

Guvernul a înfiinţat echipe de urgenţă pe măsură ce bilanţul taifunului, unul dintre cele mai violente din ultimii ani, creşte. Mii de persoane sunt izolate, iar starea drumurilor îngreunează sosirea echipelor de intervenţie.

Potrivit agenţiei de presă Kyodo, cel puţin 20 de persoane au fost ucise, peste 50 sunt date dispărute şi 3.600 sunt izolate din cauza alunecărilor de teren sau prăbuşirii podurilor.

Agenţia Jiji Press menţionează de asemenea moartea a 20 de persoane.

Postul public de televiziune NHK a prezentat anterior un bilanţ de 17 morţi, 43 de dispăruţi şi 98 de răniţi.

Aproximativ 30.000 de persoane au fost evacuate în vestul Japoniei, potrivit agenţiei de gestionare a incendiilor şi catastrofelor.

În prefectura Nara, două persoane au murit şi alte şapte au fost date dispărute după ce o casă din satul Totsukawa a fost luată de un râu, potrivit autorităţilor departamentale. În departamentul vecin Wakayama, erau înregistraţi zece morţi şi 32 de dispăruţi, a anunţat poliţia.

Posturile de televiziune au prezentat imagini cu alunecări de teren care acopereau case de lemn la munte, precum şi torente de noroi inundând străzi şi luând maşini.

Taifunul progresa duminică spre nord în Marea Japoniei, potrivit agenţiei meteorologice japoneze.

Agenţia meteorologică naţională a avertizat în legătură cu producerea altor torente de noroi, după ce în vestul ţării au fost înregistrate ploi puternice, care de marţi au atins în anumite regiuni niveluri de peste 180 de centrimetri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici