Japonia a găsit 7.000 insule pe care nu ştia că le are

Japonia şi-a numărat insulele şi a descoperit că are cu 7.000 mai multe decât se credea anterior.

4219 afișări
Imaginea articolului Japonia a găsit 7.000 insule pe care nu ştia că le are

Japonia a găsit 7.000 insule pe care nu ştia că le are

Cartografierea digitală realizată de Autoritatea de informaţii geospaţiale din Japonia a constatat recent că există 14.125 de insule pe teritoriul japonez, mai mult decât dublul cifrei de 6.852 care a fost utilizată oficial de la un raport din 1987 al Gărzii de Coastă din Japonia, notează CNN.

GSI a subliniat însă că noua cifră reflectă progresele în tehnologia de supraveghere şi detaliile hărţilor utilizate pentru numărare, şi nu că s-ar fi schimbat suprafaţa Japoniei.

Insulele din jurul Japoniei au fost în centrul mai multor dispute teritoriale.

Japonia revendică insulele Kurile de Sud deţinute de ruşi, pe care Tokyo le numeşte teritoriile de Nord, o dispută care datează de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când trupele sovietice le-au confiscat din Japonia.

Japonia a mai declarat că are o pretenţie istorică faţă de Insulele Senkaku nelocuite din Marea Chinei de Est, pe care le administrează în prezent, dar China a contestat în mod repetat această afirmaţie.

Între timp, Japonia şi Coreea de Sud rămân blocate într-o dispută de peste 70 de ani asupra suveranităţii unui grup de insule cunoscute sub numele de Dokdo de Seul şi Takeshima de Tokyo în Marea Japoniei, pe care Coreea o numeşte Marea de Est.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici