Jared Kushner, consilier prezidenţial şi ginere al preşedintelui Trump: Am avut poate patru contacte cu oficiali ruşi, dar fără legătură cu alegerile

Jared Kushner, consilier prezidenţial şi ginere al preşedintelui Donald Trump, a declarat luni că a avut maximum patru contacte cu reprezentanţi ruşi, în 2016, însă niciunul nu a avut legătură cu alegerile prezidenţiale, relatează CNN.

404 afișări
Imaginea articolului Jared Kushner, consilier prezidenţial şi ginere al preşedintelui Trump: Am avut poate patru contacte cu oficiali ruşi, dar fără legătură cu alegerile

Jared Kushner, consilier prezidenţial şi ginere al preşedintelui Trump: Am avut poate patru contacte cu oficiali ruşi, dar fără legătură cu alegerile

Kushner depune mărturie în cadrul unei şedinţe cu uşile închise a Comisiei pentru Informaţii din Senatul SUA, dar a publicat un comunicat de 11 pagini înainte de participarea la întrunire.

"Nu am conspirat şi nici nu ştiu pe nimeni altcineva din echipa de campanie care a conspirat cu un guvern străin. Am avut poate patru contacte cu reprezentanţi ruşi, dar niciunul dintre ele nu a fost nepotrivit. Totodată, nu am folosit niciodată fonduri din Rusia pentru a-mi finanţa activităţile în sectorul privat", a spus Kushner.

Jared Kushner a recunoscut că a participat o întâlnire cu Donald Trump Jr. şi avocata rusă Natalia Veselniţkaia, dar a precizat că a fost o pierdere de timp.

"I-am trimis un email asistentului meu după aproximativ 10 minute de la debutul întrevederii şi i-am transmis <<Poţi să mă suni, te rog? Am nevoie de o scuză pentru a părăsi această întâlnire>>", a mai spus Kushner.

Întrevederea dintre Donald Trump Jr. şi Natalia Veselniţkaia a avut loc la 9 iunie 2016, în Turnul Trump din New York, întrucât avocata rusă susţinea că deţine informaţii compromiţătoare despre candidatul democrat Hillary Clinton. Trump Jr. i-a chemat la întâlnire şi pe Jared Kushner, soţul surorii sale Ivanka Trump, şi pe Paul Manafort, care era atunci şeful campaniei prezidenţiale.

Procurorul special Robert Mueller, cel care coordonează investigaţia privind ingerinţele Rusiei în campania electorală americană, a transmis că întrevederea din iunie 2016 este relevantă pentru anchetă.

Jared Kushner a oferit detalii şi despre o întâlnire cu Serghei Kisliak, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, şi Michael Flynn, pe atunci consilier prezidenţial pentru siguranţă naţională, care a avut loc în luna decembrie a anului trecut.

Kushner susţine că l-a întrebat pe ambasador dacă există linii deschise de comunicare către generalii ruşi, pentru a-l informa pe general Flynn despre evenimentele din Siria. Kisliak a răspuns că nu există, iar apoi discuţia s-a încheiat.

"Credeam că o abordare atentă privind Siria este o prioritate, ţinând cont de criza umanitară în desfăşurare şi am întrebat dacă au un canal de comunicare existent la ambasada Rusiei, pe care am putea să o folosim pentru transmiterea de informaţii către generalul Flynn. Nu am sugerat <<un canal secret de comunicare>>. Nu am sugerat niciun mod de acţiune pentru momentul în care noua administraţie va prelua mandatul. Nu am ridicat posibilitatea utilizării ambasadei sau a oricărei alte instituţii ruseşti în alte scopuri decât această posibilă conversaţie în perioada de tranziţie", a spus Kushner.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici