Jaroslav Kaczynski: Scutul american protejează Polonia de ameninţarea Rusiei

Premierul polonez Jaroslav Kaczynski a declarat joi că amplasarea unui scut antirachetă american pe teritoriul Poloniei ar proteja statul, pe fondul unei posibile ameninţări din partea Rusiei, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Jaroslav Kaczynski: Scutul american protejează Polonia de ameninţarea Rusiei

Jaroslav Kaczynski: Scutul american protejează Polonia de ameninţarea Rusiei

Autorităţile poloneze declaraseră iniţial că amplasarea scutului nu are legături cu Rusia, care se opune planului american. Adminsitraţia de la Washington a anunţat că scutul vizează statele care nu respectă legislaţia internaţională, nu Rusia.

Întrebat într-o conferinţă de presă de ce Polonia găzduieşte instalaţia americană, Kaczynski a răspuns: "Acest lucru va spori securitatea naţională... Trebuie să ne reamintim că suntem într-o permanentă stare de ameninţare. Ruşii nu au acceptat schimbările survenite încă din 1989 şi este evident că ne consideră ca făcând parte din sfera lor de influenţă", făcând referire la înlăturarea de la putere a comunismului, în 1989.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici