Javier Solana cere un armistiţiu în Fâşia Gaza

Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă, Javier Solana, a cerut duminică palestinienilor şi Israelului să încheie un armistiţiu, dând asigurări că Uniunea Europeană este dispusă să contribuie la o misiune de observatori internaţionali pentru menţinerea păcii.

22 afișări
Imaginea articolului Javier Solana cere un armistiţiu în Fâşia Gaza

Javier Solana cere un armistiţiu în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Armistiţiul trebuie să fie unul respectat de toţi să fie clar menţinut şi trebuie să fie permanent", a subliniat Solana.

"Şi pentru aceasta suntem pregătiţi să cooperăm cu alţi membri ai comunităţii internaţionale pentru a vedea cum putem obţine armistiţiul", a propus oficialul.

"Dacă este necesar", Uniunea Europeană ar putea participa la desfăşurarea unei misiuni de observatori internaţionali, însă "acest lucru nu se poate face în 24 de ore" şi presupune un armistiţiu prealabil, a subliniat el.

Citeşte şi:

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

Consiliul de Securitate nu a ajuns la un acord pe tema situaţiei din Gaza

Ministrul ceh de Externe critică operaţiunea israeliană din Fâşia Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici