Javier Solana nu se aşteaptă la violenţe în Kosovo

Înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă, Javier Solana, nu se aşteaptă la izbucnirea de violenţe în provincia separatistă sârbă Kosovo după expirarea, luni, a termenului-limită pentru negocierile mediate dintre Priştina şi Belgrad, potrivit unui cotidian german.

2 afișări
Imaginea articolului Javier Solana nu se aşteaptă la violenţe în Kosovo

Javier Solana nu se aşteaptă la violenţe în Kosovo

"Nu mă aştept la conflicte după 10 decembrie", a explicat Solana, într-un interviu acordat cotidianului german Welt am Sonntag. "Mă aştept ca sârbii şi albanezii din Kosovo să fie prudenţi şi să nu rişte stabilitatea în Balcani", a adăugat el.

"Sunt încrezător că Belgradul şi Priştina îşi vor respecta promisiunea şi nu vor provoca violenţe sau altceva care ar ameninţa securitatea în Kosovo sau în altă parte", a explicat oficialul.

Mediatorii pe tema viitorului Kosovo au declarat într-un raport că negocierile dintre Belgrad şi Priştina au eşuat.

În lipsa unui acord, majoritatea etnică albaneză din Kosovo îşi va declara cel mai probabil independenţa la începutul anului viitor, iniţiativă ce va fi acceptată de statele occidentale.

În pofida dezacordurilor lor, Solana a menţionat în mod clar că există un acord între Serbia şi Kosovo, cu privire la viitoarea lor poziţie în Europa.

"Este clar că viitorul Serbiei şi Kosovo depinde de Uniunea Europeană", a explicat Solana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici