Jean-Claude Juncker a discutat cu mai mulţi lideri europeni înainte de întâlnirea cu Donald Trump

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a discutat cu mai mulţi lideri ai statelor membre UE, înainte de întrevederea pe care o va avea miercuri cu preşedintele american Donald Trump, a informat un purtător de cuvânt marţi, relatează site-ul Politico.eu.

241 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker a discutat cu mai mulţi lideri europeni înainte de întâlnirea cu Donald Trump

Jean-Claude Juncker a discutat cu mai mulţi lideri europeni înainte de întâlnirea cu Donald Trump

Printre liderii cu care a discutat Juncker se numără, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul austriac Sebastian Kurz şi premierul olandez Mark Rutte.

Juncker şi Donald Trump vor discuta despre disputa comercială şi decizia Statelor Unite de a impune tarife la importurile de aluminiu şi oţel.

"Statele care ne-au tratat greşit în comerţ de-a lungul anilor vin la Washington să negocieze. Acest lucru trebuia să se întâmple acum mulţi ani, dar aşa cum se zice, mai bine mai târziu decât niciodată", a declarat liderul de la Casa Albă pe contul său de Twitter.

Luni, preşedintele Donald Trump a ameninţat că va extinde noile taxe vamale la autoturismele şi piesele de schimb din Uniunea Europeană.

În luna martie, Donald Trump a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici