Jean-Claude Juncker ironizează întrebările despre întâlnirea cu Theresa May, afirmând că va prezenta o "autopsie"

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a ironizat solicitările jurnaliştilor privind dineul pe care îl va avea luni seară cu premierul Marii Britanii, Theresa May, afirmând că după întrevedere va fi prezentat "raportul autopsiei".

719 afișări
Imaginea articolului Jean-Claude Juncker ironizează întrebările despre întâlnirea cu Theresa May, afirmând că va prezenta o "autopsie"

Juncker ironizează întrebările despre întâlnirea cu Theresa May, afirmând că va prezenta o "autopsie"

Premierul Marii Britanii, Theresa May, se deplasează luni după-amiază la Bruxelles pentru un dineu cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe tema negocierilor privind ieşirea din Uniunea Europeană.

Întrebat despre întrevedere, Jean-Claude Juncker a declarat, potrivit cotidianului The Telegraph: "Nu am înţeles niciodată de ce jurnalişti, chiar şi cei mai inteligenţi dintre ei, adresează întrebări despre rezultatul unei întrevederi înainte ca aceasta să aibă loc. Mă voi întâlni cu doamna Theresa May în seara aceasta, vom discuta şi veţi primi apoi raportul autopsiei".

La întrevedere vor fi prezenţi şi David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, precum şi negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier.

La rândul său, premierul britanic Theresa May se aşteaptă la o întrunire "constructivă" la Bruxelles, luni, cu înalţi oficiali ai Uniunii Europene pe tema Brexit, a anunţat purtătorul de cuvânt al acesteia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Premierul britanic încearcă să deblocheze negocierile de Brexit şi să obţină începerea discuţiilor privind viitoarele legături comerciale. Luna trecută, în cadrul unui discurs la Florenţa, Theresa May a promis că Marea Britanie îşi va onora angajamentele luate faţă de Uniunea Europeană.

"Este vorba despre o reflectare după Florenţa şi modul constructiv în care a fost primit discursul, precum şi despre faptul că dorim să continuăm într-o manieră constructivă. Premierul şi-a stabilit poziţia în legătură cu acordul financiar în cadrul discursului de la Florenţa şi acolo am rămas", a precizat purtătorul de cuvânt al Theresei May.

Theresa May va mai discuta luni cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi cu premierul irlandez Leo Varadkar.

Michel Barnier a declarat în cursul negocierilor de săptămâna trecută între Uniunea Europeană şi Marea Britanie că nu s-au realizat progrese semnificative, iar discuţiile s-au blocat la suma pe care Londra ar trebui să o plătească la ieşirea din Blocul comunitar

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici