Jean-Marie Le Pen contestă în justiţie suspendarea sa din Frontul Naţional

Jean-Marie Le Pen a contestat în justiţie suspendarea sa, la 4 mai, din partidul Frontul Naţional, condus de fiica sa Marine Le Pen, a anunţat marţi avocatul său, citat de Reuters în pagina electronică.

63 afișări
Imaginea articolului Jean-Marie Le Pen contestă în justiţie suspendarea sa din Frontul Naţional

Jean-Marie Le Pen contestă în justiţie suspendarea sa din Frontul Naţional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cerem justiţiei să facă dreptate", a declarat Frédéric Joachim pentru postul de televiziune BFMTV.

Cofondatorul şi preşedintele de onoare al partidului de extremă-dreapta a sesizat tribunalul din Nanterre (Hauts-de-Seine). Audierea va avea loc la 12 iunie, la ora 10.00 (11.00, ora României). Jean-Marie Le Pen a anunţat că va merge personal la audiere.

Justiţia trebuie să spună "Frontului Naţional că trebuie să îl repună pe preşedintele Le Pen în drepturile care erau ale sale înainte de 4 mai şi că Biroul executiv nu are competenţa pentru a pronunţa suspendarea calităţii de aderent", a declarat Joachim.

Conducerea Frontului Naţional l-a suspendat la 4 mai pe Jean-Marie Le Pen din calitatea sa de aderent al partidului, în aşteptarea unei adunări generale extraordinare menite să modifice statutul formaţiunii, în special suprimarea articolului legat de preşedinţia de onoare.

"Cerem tribunalului să declare nulă decizia Biroului executiv", a precizat avocatul lui Jean-Marie Le Pen. "Acest raţionament artificial şi neconform cu statutul nu va rezista, cred, în tribunal", a apreciat Frédéric Joachim.

"Statutul, care este legea fundamentală a asociaţiei, întrucât FN este o asociaţie, trebuie să guverneze raporturile între membrii săi", a adăugat el.

Războiul deschis între Jean-Marie Le Pen şi fiica sa Marine a fost declanşt după un interviu al liderului de extremă-dreapta pentru săptămânalul "Rivarol", în care acesta îl reabilita pe mareşalul Petain.

"Vreau să-mi recuperez locul şi funcţia, vreau să calmez jocul, dar cu respectarea justiţiei", a explicat Jean-Marie Le Pen pentru RTL.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici