Jean Sarkozy nu figurează pe lista UMP la alegerile din Neuilly

Fiul cel mic al lui Nicolas Sarkozy, Jean Sarkozy, nu figurează pe lista partidului de dreapta UMP pentru alegerile locale din suburbia Parisului Neuilly-sur-Seine, zona de influenţă a preşedintelui Franţei.

1 afișare
Imaginea articolului Jean Sarkozy nu figurează pe lista UMP la alegerile din Neuilly

Jean Sarkozy nu figurează pe lista UMP la alegerile din Neuilly

Anunţul a fost făcut de primul candidat de pe listă, Jean-Christophe Fromantin.

Jean Sarkozy, în vârstă de 21 de ani, student la Drept, se afla pe listele partidului UMP, alături de Davind Martinon, purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale, care a anunţat că renunţă la candidatură, în urma unui "puci" condus de fiul preşedintelui şi de alţi doi politiceni care se aflau pe listă, Arnaud Teulle şi Marie-Cecile Menard.

Această schimbare a intervenit pe fondul publicării unui sondaj, sâmbătă, care evoca o înfrângere a lui Martinon în faţa lui Fromantin, un adversar de dreapta cu influenţă în Neuilly, o suburbie exclusivistă a Parisului.

La rândul său, David Martinon, protejat de fosta primă doamnă, Cecilia Sarkozy, şi diplomat de formaţie, a fost propulsat în fruntea listei de şeful de stat.

Susţinerea sa nu a fost însă bine primită de către cei 60.000 de locuitori ai suburbiei. La acel moment, Jean Sarkozy, student la Drept, s-a gândit să îi ofere sprijin prin participarea alături de acesta la campanie, în urmă cu mai multe săptămâni.

Nu a fost o mişcare prea bună, întrucât Martinon nu a reuşit să câştige simpatia locuitorilor din "capitala burgheziei", aşa cum este denumită surburbia în care locuiesc familii de nobili, oameni foarte bogaţi şi artişti.

După renunţarea lui Martinon în cursa pentru alegerile locale din această regiune denumită şi Sarkoville, UMP s-a limitat în final marţi la a-l susţine pe Fromantin.

Ca reacţie la această decizie, Teulle, reprezentantul local al UMP, a anunţat imediat că va întocmi o listă a disidenţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici