Jens Stoltenberg: NATO îşi va consolida apărarea, pe fondul acţiunilor Rusiei şi Chinei

Alianţa Nord-Atlantică îşi va consolida poziţia în sensul descurajării militare şi apărării, ca reacţie la acţiunile "agresive" ale Rusiei, la ameninţările teroriste şi la "provocările" generate de China, afirmă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

606 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg: NATO îşi va consolida apărarea, pe fondul acţiunilor Rusiei şi Chinei

"Statele membre au luat noi măsuri pentru intensificarea poziţiei NATO în sensul descurajării şi apărării. De la Summitul nostru istoric desfăşurat la Madrid, facem progrese bune pentru consolidarea liniilor frontale de apărare şi prin îmbunătăţirea planurilor de reacţie şi apărare. Aliaţii au stabilit noi criterii pentru planificarea apărării NATO. Acest lucru reflectă realitatea că trăim într-o lume mai periculoasă, cu un comportament mai agresiv al Rusiei, cu ameninţarea persistentă a terorismului şi cu provocările generate de China", a afirmat Jens Stoltenberg în conferinţa de presă organizată la finalul reuniunii miniştrilor Apărării, desfăşurată la Bruxelles, potrivit stenogramei declaraţiilor, vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Planificarea apărării NATO va genera modificări de capabilităţi în următorii ani şi va asigura că poziţia noastră pentru descurajare şi apărare va rămâne puternică şi credibilă", a precizat Stoltenberg, sublinind că miniştrii Apărării din ţările NATO au examinat şi modalităţile de suplimentare a capacităţilor industriale şi de refacere a stocurilor de armament şi muniţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici