Jihadişti egipteni din cadrul SI au postat o înregistrare video cu două execuţii

Jihadişti egipteni care au jurat credinţă grupării Statul Islamic (SI) au postat online o înregistrare video în care par să execute prin împuşcare un militar egiptean şi să decapiteze alt ostatic, relatează AFP în pagina electronică.

230 afișări
Imaginea articolului Jihadişti egipteni din cadrul SI au postat o înregistrare video cu două execuţii

Jihadişti egipteni din cadrul SI au postat o înregistrare video cu două execuţii (Imagine: Arhivă/HEPTA)

În înregistrarea video, postată pe reţele de socializare în noaptea de vineri spre sâmbătă, apare un bărbat care afirmă în faţa camerei de filmare că este militar egiptean şi a fost capturat într-o ambuscadă la un avanpost al armatei în Sinaiul de Nord pe 2 aprilie.

În atacuri revendicate de către jihadişti în ziua respectivă au fost ucişi 15 militari şi doi civili, în apropiere de capitala regională El-Arish, cel mai sângeros asalt din ultimele luni, în pofida unei campanii de amploare pe care armata o desfăşoară împotriva insurgenţilor în Peninsula Sinai.

Militarul apare apoi în imagini în timp ce este împuşcat în cap de către un militant mascat, după ce alt ostatic, neidentificat, este decapitat.

Un oficial egiptean din domeniul securităţii a declarat că trupul neînsufleţit al militarului a fost recuperat la o zi după atacul de la El-Arish.

Filiala egipteană a IS - Ansar Beit al-Maqdis - a executat, în trecut, în acelaşi mod, în Sinai, persoane pe care le-a acuzat că spionau pentru Israel.

Gruparea şi-a schimbat numele, anul trecut, în Provincia Sinai, după ce a jurat credinţă SI, o reţea teroristă sunnită care controlează porţiuni din teritoriile Irakului şi Siriei.

Gruparea, care a revendicat o serie de atacuri în Sinai şi pe Valea Nilului, vrea acum să creeze o provincie a "califatului" proclamat de către SI.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici