Joe Biden a ajuns în Israel / Preşedintele american speră să evite extinderea conflictului în Orientul Mijlociu

Aeronava preşedintelui Statelor Unite ale Americii a aterizat, miercuri, la Tel Aviv, potrivit Reuters. Preşedintele SUA, Joe Biden, face o vizită în plin război, între Israel şi gruparea teroristă Hamas.

2447 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a ajuns în Israel / Preşedintele american speră să evite extinderea conflictului în Orientul Mijlociu

Joe Biden a ajuns în Israel / Preşedintele american speră să evite un război major în Orientul Mijlociu

UPDATE Preşedintele SUA a spus că America se va asigura că Israelul are tot ce-i trebuie pentru a se apăra.

"Trebuie să ţinem cont de faptul că Hamas nu reprezintă poporul palestinian", adaugat el.

"Sunt profund întristat şi indignat de explozia" de ieri din spitalul din Gaza, a precizat Biden.

"Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcut ( atacul) de inamici, nu de dumneavoastră. Nu toată lumea crede asta, aşa că mai este de lucru", i-a spus Biden lui Netanyahu.

Ştire iniţială

Preşedintele american Joe Biden a ajuns, miercuri, în Israel, în semn de „solidaritate” în faţa atacului Hamas, dar şi cu scopul de a debloca livrarea de ajutoare în Fâşia Gaza, asediată de mai bine de o săptămână de armata israeliană şi unde se prefigurează un dezastru umanitar, potrivit OMS.

Aeronava Air Force One a aterizat pe Aeroportul din Tel Aviv în jurul orei 11:00.

Vizita a fost anunţată de şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, la finalul unei nopţi de discuţii maraton la Tel Aviv cu premierul Benjamin Netanyahu, într-un moment în care Iranul a ameninţat cu o posibilă „acţiune preventivă” împotriva Israelului dacă ţara îşi menţine planurile de ofensivă terestră împotriva organizaţiei islamiste din Fâşia Gaza.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici