Joe Biden conduce cu un scor de 264. Chiar şi aşa, Donald Trump încă poate învinge. Când vom avea un câştigător?

  • Biden are, până în prezent, 264 din cele 270 de voturi ale colegiului electoral
  • Pentru a-şi asigura celelalte 53 de voturi de care are nevoie pentru victorie, Trump ar trebui să câştige toate cele patru state rămase: Nevada (şase voturi), Carolina de Nord (15), Georgia (16) şi Pennsylvania (20)
  • Trump şi echipa sa de campanie au deschis o acţiune în justiţie prin care cer oprirea numărării voturilor în statele Pennsylvania şi Georgia
  • Biden are cel mai sigur drum spre victorie. După ce şi-a consolidat miercuri avantajul cu victorii în Michigan şi Wisconsin, candidatul democrat la preşedinţie, Joe Biden, a câştigat 264 din cele 270 de voturi ale colegiului electoral necesare declarării victoriei.
  • Donald Trump are 214 voturi, după ce a câştigat un vot în statul Maine, informează The Guardian
1260 afișări
Imaginea articolului Joe Biden conduce cu un scor de 264. Chiar şi aşa, Donald Trump încă poate învinge. Când vom avea un câştigător?

Joe Biden conduce cu un scor de 264. Chiar şi aşa, Donald Trump încă poate învinge. Când vom avea un câştigător?

Începând cu ora 9 a.m, (ora României) joi, Biden avea un avans în Nevada, care are şase voturi în colegiul electoral – suficiente pentru a-l declara învingător.

Avansul lui Trump în Georgia a început să se reducă miercuri seara, iar pe măsură ce se numără voturile prin corespondenţă, situaţia s-ar putea răsturna în favoarea lui Biden, care ar putea ajunge să câştige cele 16 voturi ale colegiului electoral. Anul acesta, în Georgia, au votat prin corespondenţă mai mulţi oameni decât au votat în total în 2016.

Joi, la ora 9 dimineaţa, Trump conducea în acest stat cu peste 31.000 de voturi, aproximativ 100.000 de voturi fiind încă nenumărate.

Biden ar putea câştiga şi Pennsylvania, care i-ar aduce 20 de voturi, deşi este de aşteptat ca numărarea voturilor să mai dureze.

Adresându-se susţinătorilor săi în Wilmington, Biden a declarat că este „clar” că va avea cele 270 de voturi electorale necesare pentru câştigarea preşedinţiei.

„Nu sunt aici pentru a declara că am câştigat, dar sunt aici pentru a spune că, atunci când numărătoarea va fi terminată, vom fi câştigători”, a spus Biden.

Încă este posibil ca Trump să câştige

După toate probabilităţile, preşedintele Trump va câştiga Alaska, primind astfel încă trei voturi ale colegiului electoral, ajungând la 217.

Pentru a-şi asigura celelalte 53 de voturi de care are nevoie pentru victorie, va trebui să câştige toate cele patru state rămase şi cele 57 de voturi ale acestora: Nevada (şase voturi), Carolina de Nord (15), Georgia (16) şi Pennsylvania (20).

Ce se întâmplă în Arizona?

Associated Press şi alte câteva organizaţii de ştiri l-au numit miercuri pe Biden câştigător în Arizona (cu 11 voturi ale colegiului electoral), deşi alte posturi, inclusiv NBC, s-au abţinut să facă astfel de previziuni.

În timp ce avansul lui Biden în Arizona s-a redus uşor miercuri seara, astăzi la ora 9 a.m., când se număraseră 86% din voturi, el avea 50,7%.

Echipa lui Trump a susţinut în mod fals că a câştigat Arizona, iar miercuri seară, susţinătorii preşedintelui au scandat în capitala statului, Phoenix, „Ruşine, Fox” după ce şi acest canal de ştiri TV l-a declarat tot pe Biden câştigător.

Când vom avea un câştigător?

Nevada e posibil să îşi actualizeze rezultatele joi seara, iar în Pennsylvania numărătoarea nu se va termina până vineri.

Disputele juridice

Trump şi echipa sa de campanie au deschis o acţiune în justiţie prin care cer oprirea numărării voturilor în statele Pennsylvania şi Georgia, care nu au fost încă atribuite de Associated Press niciunuia dintre candidaţi, şi Michigan, pe care AP îl atribuie lui Biden.

Echipa lui Trump a cerut, de asemenea, o renumărare a voturilor în Wisconsin, pe care AP îl consideră câştigat de Biden.

Însă, este puţin probabil ca disputele juridice din campanie să influenţeze rezultatul alegerilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici