Joe Biden, în discursul din Congresul SUA, avertizează Iranul, Coreea de Nord şi organizaţiile teroriste, inclusiv cele interne

Programele nucleare ale Iranului şi Coreei de Nord generează "ameninţări grave" pentru Statele Unite, admite preşedintele Joseph Biden, avertizând că va acţiona pentru contracararea acţiunilor acestor ţări, precum şi pentru combaterea terorismului, atât pe plan internaţional, cât şi la nivel intern.

596 afișări
Imaginea articolului Joe Biden, în discursul din Congresul SUA, avertizează Iranul, Coreea de Nord şi organizaţiile teroriste, inclusiv cele interne

Joe Biden, în discursul din Congresul SUA, avertizează Iranul, Coreea de Nord şi organizaţiile teroriste, inclusiv cele interne

"În privinţa programelor nucleare ale Iranului şi Coreei de Nord, care prezintă ameninţări grave pentru securitatea SUA şi pentru securitatea întregii lumi, vom colabora strâns cu aliaţii noştri pentru a aborda ameninţările generate de ambele ţări prin diplomaţie şi prin disuasiune strictă", a afirmat Joseph Biden în discursul rostit în Congres.

Joseph Biden a subliniat că, deşi vrea să pună capăt războiului îndelungat din Afganistan, Statele Unite vor continua să contracareze grupurile teroriste. "După 20 de ani de curaj şi sacrificii, a venit vremea să aducem trupele acasă. Dar nu trebuie să ne facem iluzii, ameninţarea teroristă s-a extins dincolo de Afganistan după anul 2001 şi vom rămâne vigilenţi în privinţa ameninţărilor la adresa Statelor Unite, indiferent de unde provin. Reţelele teroriste Al-Qaida şi ISIS (n.red. - Stat Islamic în Irak şi Siria) sunt prezente în Yemen, în Siria, Somalia şi în alte zone din Africa şi din Orientul Mijlociu, chiar şi în alte părţi", a subliniat Joseph Biden, conform stenogramei discursului, publicată pe site-ul Casei Albe.

"Şi nu vom ignora ceea ce au semnalat agenţiile noastre de informaţii - cea mai letală ameninţare teroristă la adresa patriei este în prezent terorismul grupurilor care promovează supremaţia albilor", a insistat preşedintele SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici