Joe Biden l-a asigurat pe preşedintele Poloniei de sprijinul Statelor Unite

Preşedintele Joseph Biden i-a oferit asigurări preşedintelui Poloniei, Andrzej Duda, că Statele Unite susţin în totalitate Polonia şi NATO şi vor oferi asistenţă pe durata investigaţiei în cazul incidentului produs în sud-estul ţării, în apropierea frontierei cu Ucraina.

308 afișări
Imaginea articolului Joe Biden l-a asigurat pe preşedintele Poloniei de sprijinul Statelor Unite

Joe Biden l-a asigurat pe preşedintele Poloniei de sprijinul Statelor Unite

"Preşedintele Joseph R. Biden a vorbit cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, şi i-a transmis condoleanţe profunde pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate în cursul serii de marţi în estul Poloniei. Preşedintele Duda a prezentat evaluările în curs referitoare la explozia produsă în estul ţării, în apropierea frontierei cu Ucraina", anunţă Casa Albă, într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Preşedintele Biden a oferit sprijinul total al SUA şi asistenţă pentru investigaţia din Polonia. Preşedintele Biden a reafirmat angajamentul ferm al Statelor Unite faţă de NATO. Cei doi lideri au stabilit ca echipele lor să menţină contactele pentru a determina paşii următori pe măsură ce investigaţia avansează", precizează Casa Albă.

Adrienne Watson, un purtător de cuvânt al Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională din SUA, a declarat anterior că Washigtonul "colaborează cu Guvernul polonez pentru a obţine mai multe informaţii" despre incidentul din sud-estul Poloniei. "Vom stabili ce s-a întâmplat şi care sunt acţiunile adecvate", a subliniat Adrienne Watson.

Guvernul Poloniei a confirmat, marţi seară, producerea unei explozii în sud-estul ţării, precizând însă că nu cunoaşte cauzele deflagraţiei. Surse poloneze au raportat o explozie în localitatea Przewodów, situată în estul Poloniei, în apropierea frontierei cu Ucraina. Conform surselor citate, două persoane au murit în explozie. Poliţia poloneză a anunţat că anchetează circumstanţele producerii deflagraţiei împreună cu autorităţile militare.

Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane a declarat sub protecţia anonimatului, pentru agenţia The Associated Press, că explozia este rezultatul căderii în mod accidental a unei rachete ruse pe teritoriul Poloniei. Rusia a efectuat bombardamente masive marţi în Ucraina, inclusiv în zone situate în vestul ţării, în apropierea frontierei cu Polonia.

Ministerul rus al Apărării a negat informaţiile potrivit cărora rachete ale armatei ruse ar fi căzut pe teritoriul Poloniei, denunţând o "provocare" menită să amplifice conflictul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici