Joe Biden propune 715 miliarde de dolari pentru Pentagon, contracararea Chinei fiind un obiectiv principal

  • Joe Biden va propune un buget de 715 miliarde de dolari pentru Pentagon.
  • Priorităţile SUA sunt contracararea Chinei, modernizarea arsenalului nuclear şi dezvoltarea unor noi sisteme de armament.
  • Sunt prevăzute în plus fonduri de 38 de miliarde de dolari pentru agenţii de siguranţă naţională.
732 afișări
Imaginea articolului Joe Biden propune 715 miliarde de dolari pentru Pentagon, contracararea Chinei fiind un obiectiv principal

Joe Biden propune 715 miliarde de dolari pentru Pentagon, contracararea Chinei fiind un obiectiv principal

Preşedintele SUA, Joseph Biden, va propune un buget al Departamentului Apărării de 715 miliarde de dolari, cu obiectivul modernizării arsenalului nuclear în scopul creşterii capabilităţilor de disuasiune faţă de China, dar şi cu planuri de a dezvolta sisteme militare noi, afirmă oficiali americani.

Planul bugetar destinat Departamentului Apărării, care va fi trimis vineri Congresului, va conţine propuneri pentru alocarea de fonduri pentru mobilizarea rapidă de trupe, pentru domeniul militar spaţial, pentru Iniţiativa de Disuasiune în zona Pacificului, care are rolul contracarării Chinei, şi pentru noi tehnologii ale armamentului nuclear, conform unor oficiali citaţi de agenţia Reuters.

Planul bugetar destinat Departamentului Apărării este de 715 miliarde de dolari, dar sunt prevăzute fonduri suplimentare de 38 de miliarde de dolari pentru programe specifice apărării gestionate de Biroul Federal de Investigaţii (FBI), de către Departamentul Energiei şi de alte agenţii din domeniul siguranţei naţionale.

Sunt prevăzute fonduri pentru achiziţia de noi nave şi avioane militare, pentru întreţinerea echipamentelor militare, precum şi pentru dezvoltarea şi testarea de arme hipersonice şi armament de "generaţie viitoare", în contextul în care Statele Unite intensifică eforturile pentru contracararea Rusiei şi Chinei.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, va propune un buget general de 6.000 de miliarde de dolari pentru anul fiscal 2022, acesta fiind cel mai mare nivel al alocărilor de fonduri federale de după al II-lea Război Mondial, conform cotidianului The New York Times.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
buget,
apărare

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici