Joe Biden se declară solidar cu poporul cubanez. Havana atribuie SUA destabilizarea Cubei

  • Preşedintele SUA, Joseph Biden, exprimă solidaritate cu poporul cubanez, pe fondul protestelor masive
  • Biden: "Cetăţenii cubanezi cer în mod curajos drepturi fundamentale şi universale"
  • Regimul de la Havana acuză SUA de acţiuni în sensul destabilizării Cubei
605 afișări
Imaginea articolului Joe Biden se declară solidar cu poporul cubanez. Havana atribuie SUA destabilizarea Cubei

Joe Biden se declară solidar cu poporul cubanez

Preşedintele american, Joseph Biden, s-a declarat, luni, solidar cu poporul cubanez, în contextul protestelor antiguvernamentale masive, dar Administraţia de la Havana atribuie Statelor Unite presupuse acţiuni în sensul destabilizării.

"Suntem alături de poporul cubanez în revendicările pentru libertate şi pentru ameliorarea situaţiei generate de efectele tragice ale pandemiei şi în urma deceniilor de acţiuni de reprimare şi probleme economice la care a fost supus de regimul autoritarist din Cuba", a declarat Joseph Biden, conform ABC News.

"Cetăţenii cubanezi cer în mod curajos drepturi fundamentale şi universale. Aceste drepturi, inclusiv dreptul la proteste paşnice şi dreptul de a-şi determina în mod liber viitorul, trebuie respectate. Statele Unite solicită regimului cubanez să îşi asculte cetăţenii şi să fie în slujba nevoilor acestora în acest moment vital, nu să se îmbogăţească membrii regimului", a subliniat preşedintele SUA.

Mii de persoane protestează în Cuba faţă de criza socială, amplificată de pandemie. "Jos dictatura!”, au scandat manifestanţii. Cubanezii sunt nemulţumiţi de situaţia economică precară, de restricţiile asupra drepturilor civice şi de modul în care a fost gestionată criza pandemiei.

Însă preşedintele Miguel Díaz-Canel susţine că protestele sunt o provocare a mercenarilor angajaţi de Statele Unite pentru destabilizarea Cubei. "A fost dat ordinul de luptă, revoluţionarii fiind îndemnaţi să iasă pe străzi", a afirmat Miguel Díaz-Canel, conform BBC News.

Julie Chung, subsecretar de Stat american pentru Afacerile din Emisfera Vestică, s-a declarat îngrijorată de criza politică din Cuba. "Suntem profund preocupaţi de apelurile la luptă din Cuba", a subliniat oficialul american.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
cuba,
joe biden

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici