Joe Biden: Trupele americane nu vor fi retrase brusc din Afganistan

  • Joe Biden anunţă că Statele Unite nu vor retrage brusc trupele din Afganistan
  • Preşedintele SUA: "Suntem în grafic, exact în momentul în care ar trebui să fim"
  • Statele Unite şi aliaţii din cadrul NATO vor finaliza retragerea din Afganistan în septembrie
156 afișări
Imaginea articolului Joe Biden: Trupele americane nu vor fi retrase brusc din Afganistan

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a declarat, vineri, că nu există niciun plan privind retragerea totală din Afganistan în următoarele zile, în contextul în care Baza aeriană Bagram, situată în apropiere de Kabul, a fost evacuată.

Întrebat dacă trupele vor fi retrase în totalitate în următoarele zile, Joseph Biden a răspuns: "Nu, suntem în grafic, exact în momentul în care ar trebui să fim".

"Vreau să asigur că avem spaţiu suficient pentru retragere până în septembrie", a subliniat preşedintele SUA, conform site-ului Axios.com.

Joseph Biden a insistat că autorităţile afgane vor avea sarcina de a garanta securitatea după retragerea trupelor străine. "Suntem în acest război de 20 de ani. Am discutat cu reprezentanţii Administraţiei afgane aici, la Casa Albă. Eu cred că ei au capacităţile de a garanta apărarea", a concluzionat Joseph Biden.

Administraţia Joseph Biden a anunţat că va retrage trupele americane din Afganistan până pe 11 septembrie 2021. Un oficial din cadrul Pentagonului a anunţat vineri că Baza aeriană Bagram, situată în apropiere de Kabul, a fost deja evacuată. Aliaţii SUA, inclusiv cei din cadrul NATO, retrag trupele în coordonare cu armata americană.

"Forţele americane şi cele ale coaliţiei au fost retrase în totalitate din Baza Bagram, astfel că forţele militare afgane vor prelua sarcina protejării acestei unităţi şi combaterii terorismului", a declarat Fawad Aman, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Kabul.

Statele Unite vor menţine sute de militari în Afganistan, pentru protejarea Ambasadei americane. Alianţa Nord-Atlantică va continua misiunile de instruire a membrilor forţelor de securitate afgane.

În contextul retragerii trupelor occidentale, în ultimele luni s-au intensificat atacurile teroriste în Afganistan, comise de insurgenţii talibani şi de reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a avertizat recent că organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic s-ar putea regrupa în Afganistan în doi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici