Joe Biden va convoca Consiliul Naţional Securitate al SUA pe fondul situaţiei din Ucraina

  • Preşedintele SUA a solicitat Consiliului Naţional de Securitate situaţia actuală din Ucraina
  • Joe Biden a subliniat necesitatea convocării acestei reuniuni pe fondul tensiunilor crescute dintre administraţiile ucrainene şi ruse
  • Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a confirmat întâlnirea dintre membrii consiliului şi şeful statului american
1649 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va convoca Consiliul Naţional Securitate al SUA pe fondul situaţiei din Ucraina

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va convoca duminică Consiliul Naţional Securitate al SUA pe fondul situaţiei tensionate din Ucraina.

„Astăzi preşedintele va convoca o reuniune a Consiliului Naţional de Securitate privind situaţia din Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

Jurnaliştii americani acreditaţi de Casa Albă subliniază faptul că este destul de neobişnuit ca preşedintele SUA să prezideze şedinţe ale Consiliului Naţional de Securitate într-o zi de duminică.

„Preşedintele Biden continuă să monitorizeze evoluţia situaţiei din Ucraina şi este actualizat în mod regulat despre evenimentele de pe teren de către echipa sa de securitate naţională. Echipa a reafirmat că Rusia poate lansa oricând un atac împotriva Ucrainei.

Preşedintele a primit o actualizare cu privire la întâlnirile vicepreşedintelui de la Conferinţa de securitate de la München cu preşedintele ucrainean Zelenski, preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, secretarul general al NATO Stoltenberg, liderii statelor baltice (primul ministru Kallas al Estoniei, preşedintele Levits al Letoniei şi preşedintele Nauseda al Lituaniei), cancelarul Scholz al Germaniei, prim-ministrul Mitsotakis al Greciei şi liderii altor aliaţi şi parteneri.

Astăzi, preşedintele va convoca o şedinţă a Consiliului Naţional de Securitate cu privire la situaţia din Ucraina”, a precizat Casa Albă prin intermediul unui comunicat oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici