Se caută soluţii pentru criza din Ucraina. Biden va discuta cu liderii României, Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, Regatului Unit, Uniunii Europene şi NATO

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va găzdui o conferinţă cu liderii Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, României, Regatului Unit, Uniunii Europene şi NATO, pentru a discuta situaţia din Ucraina, conform unui comunicat trasmis de biroul de presa al lui Trudeau.

7914 afișări
Imaginea articolului Se caută soluţii pentru criza din Ucraina. Biden va discuta cu liderii României, Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, Regatului Unit, Uniunii Europene şi NATO

Situaţia din Ucraina. Joe Biden organizează astăzi o discuţie cu liderii Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, României, Regatului Unit, Uniunii Europene şi NATO

Biden va organiza o discuţie cu aliaţii ce va viza situaţia din Ucraina. La discuţia telefonică vor participa liderii Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei, Poloniei, României, Regatului Unit, Uniunii Europene şi NATO.

"Preşedintele va discuta, în cadrul unei convorbiri telefonice cu liderii transatlantici, despre consolidarea de către Rusia a efectivelor militare la graniţa cu Ucraina şi despre eforturile noastre continue de a urmări descurajarea şi diplomaţia", a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Discuţia între aliaţii vine după ce situaţia de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia s-a deteriorat în ultimele 24 de ore. Într-o declaraţie dată joi seara preşedintele american Joe Biden a precizat "că există toate indiciile că Rusia ar putea lansa o invazie în următoarele zile".

"Avem motive să credem că sunt implicaţi într-o operaţiune sub steag fals pentru a avea o scuză pentru a intervenii în Ucraina. Toate indiciile pe care le avem arată că sunt pregătiţi să atace Ucraina", le-a spus Biden jurnaliştiilor într-o scurtă declarţie adăugând că mai există încă spaţiu pentru diplomaţie.

Majoritatea liderilor europeni, inclusiv preşedintele român Klaus Iohannis, se află la Bruxelles.

”Astăzi am venit la Bruxelles, unde am avut o întâlnire în format Consiliul European dedicată situaţiei de la graniţa Ucrainei cu Rusia, o problemă care pe noi ne preocupă foarte mult, dar şi pe ceilalţi, evident. A fost o întâlnire scurtă, însă una foarte bună, şi cea mai importantă concluzie a fost că trebuie să rămânem uniţi. Trebuie să rămânem uniţi şi în eforturile diplomatice, şi în eforturile economice şi, evident, că suntem între timp pregătiţi să luăm orice măsură se impune, împreună, atunci când situaţia în teren se schimbă. Repet, suntem uniţi, rămânem uniţi, ştim ce avem de făcut şi orice s-ar întâmpla vom reacţiona adecvat împreună. Este cel mai adecvat şi mai puternic mesaj.”, a spus Klaus Iohannis într-o declaraţie făcută joi seara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici