Joe Biden va discuta cu liderii Franţei, Germaniei, Italiei şi Marii Britanii după conversaţia cu Vladimir Putin

Preşedintele SUA, Joseph Biden, va organiza, marţi seară, o reuniune în format virtual cu liderii din Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie, pentru a-i informa despre discuţia pe care a avut-o cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

775 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va discuta cu liderii Franţei, Germaniei, Italiei şi Marii Britanii după conversaţia cu Vladimir Putin

Sursa foto: profimedia

"În cursul acestei după-amiezi (marţi seară, ora României), preşedintele Biden va convoca o videoconferinţă cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cu premierul italian Mario Draghi şi cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson, după conversaţia cu Vladimir Putin", anunţă Preşedinţia SUA, potrivit cotidianului The Guardian.

"În cursul videoconferinţei de ieri, liderii au stabilit să menţină contactele strânse pentru a avea o abordare coordonată şi completă ca reacţie la mobilizarea efectivelor militare ruse la frontierele Ucrainei", precizează Casa Albă.

Întâlnirea în format virtual a preşedintelui Joseph Biden cu Vladimir Putin este în curs. Joseph Biden s-a consultat luni seară cu aliaţii din Europa, înaintea videoconferinţei cu Vladimir Putin. "Am stabilit să avem o poziţie unitară" în privinţa situaţiei din Ucraina, a declarat premierul britanic, Boris Johnson. În cazul unui atac rus asupra Ucrainei, Statele Unite vor suplimenta efectivele militare în ţările est-europene şi vor impune sancţiuni economice semnificative. În plus, Joseph Biden îl va avertiza pe Vladimir Putin că, în cazul unui atac, Statele Unite vor analiza posibilitatea admiterii Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici