Joe Biden va participa la funeraliile reginei Elisabeta

Joe Biden şi Jill Biden vor participa la funeraliile reginei Elisabeta, a anunţat Casa Albă. Preşedintele SUA nu va fi însoţit de o delegaţie la evenimentul care va avea loc pe 19 septembrie.

458 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va participa la funeraliile reginei Elisabeta

Joe Biden va participa la funeraliile reginei Elisabeta

Palatul Buckingham nu l-a invitat pe preşedintele Joe Biden să alcătuiască o delegaţie pentru a participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a. În schimb, Palatul a trimis o invitaţie doar pentru preşedinte şi prima doamnă, a declarat un oficial de la Casa Albă pentru CNN.

Casa Albă a anunţat duminică faptul că Joe Biden a acceptat în mod oficial invitaţia şi că va fi însoţit de prima doamnă.

Funeraliile de stat anterioare, cum ar fi cea pentru fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, au permis preşedintelui în exerciţiu să participe la eveniment însoţit de o delegaţie de oficiali.

Funeraliile de stat pentru regina Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie la Westminster Abbey, iar de miercuri sicriul va fi depus în Westminster Hall, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham.

Sicriul reginei a ajuns duminică la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, după o călătorie de şase ore de la Castelul Balmoral până în capitala scoţiană. Cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a murit joi, la vârsta de 96 de ani, la moşia sa de la Balmoral, în Scoţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici