"John Jihadistul", în adolescenţă: Cum arăta militantul grupării Stat Islamic căruia i se atribuie mai multe decapitări - VIDEO

O nouă înregistrare video cu Mohammed Emwazi, identificat de autorităţi ca "John Jihadistul", a fost dată publicităţii de postul de televiziune CNN. În înregistrare, adolescentul Mohammed Emwazi apare jucându-se în curtea unei şcoli.

7613 afișări
Imaginea articolului "John Jihadistul", în adolescenţă: Cum arăta militantul grupării Stat Islamic căruia i se atribuie mai multe decapitări - VIDEO

"John Jihadistul", în adolescenţă: Cum arăta militantul grupării Stat Islamic căruia i se atribuie mai multe decapitări - VIDEO (Imagine: Captură Video)

Potrivit CNN, în imagini se vede un adolescent plimbându-se printre ceilalţi colegi în curtea unei şcoli din Londra. La un moment dat, el primeşte o minge de baschet pe care o loveşte cu piciorul.

Într-un material realizat de CNN, o fostă profesoară vorbeşte despre Mohammed Emwazi. "Era un copil timid, retras, însă nu a creat niciodată probleme grave. Avea note foarte bune", a declarat aceasta.

Mohammed Emwazi ar fi fugit din Marea Britanie, peste Canalul Mânecii, ascuns în spatele unui TIR, pe când suspecţii de terorism "de nivel scăzut" nu erau monitorizaţi adecvat, eforturile vizând atunci securizarea Jocurilor Olimpice.

Emwazi ar fi fugit la începutul lui 2013 din Marea Britanie în Turcia, de unde ar fi trecut în Siria, pe o rută folosită de obicei de către imigranţi ilegali, potrivit ziarului The Times.

El ar fi reuşit să fugă într-o perioadă în care eforturile de urmărire a aşa-zişilor suspecţi "periferici" au fost abandonate, poliţia britanică şi serviciul britanic de securitate internă MI5 concentrându-se asupra Jocurilor Olimpice (JO) de la Londra din 2012, relatează The Independent online.

Emwazi a fost demascat săptămâna trecută ca fiind infamul militant britanic din cadrul grupării Statul Islamic (SI) care a apărut într-o serie de înregistrări video ale unor decapitări.

Absolvent al Universităţii din Westminster, el era cunoscut MI5, iar numele său era înscris pe o listă cu suspecţi a Ministerului britanic de Interne, ceea ce l-a împiedicat anterior să părăsească ţara.

Părinţii lui Emwazi au afirmat săptămâna aceasta că "nu există dovezi" că fiul lor este "John jihadistul". "Nu există nicio dovadă că bărbatul arătat în înregistrări video şi fotografii este fiul meu, aşa cum a afirmat presa în ultimele zile", a declarat tatăl său.

Contactat de ziar, Home Office a declarat că nu comentează subiecte de securitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici