John Kerry a discutat la telefon cu Benjamin Netanyahu pe tema confruntării dintre Israel şi Hamas

Secretarul de Stat american, John Kerry, a discutat la telefon, miercuri, cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi intenţionează să vorbească şi cu preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, "în următoarele 24 de ore", pe tema confruntării dintre Israel şi mişcarea Hamas.

144 afișări
Imaginea articolului John Kerry a discutat la telefon cu Benjamin Netanyahu pe tema confruntării dintre Israel şi Hamas

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kerry, aflat în vizită în China, "a sunat mai mulţi oficiali din lumea întreagă în ultimele 24 de ore", a anunţat Jennifer Psaki, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane.

"El a vorbit (miercuri) dimineaţă cu premierul Netanyahu şi intenţionează să discute şi cu preşedintele Abbas în următoarele 24 de ore", a adăugat ea, fără să ofere detalii despre conţinutul discuţiei dintre cei doi oficiali.

Diplomaţia americană, a mai spus Psaki, "caută mijloace pentru a pune capăt tirurilor de rachete" lansate din Gaza de Hamas împotriva Israelului.

"Nicio ţară nu ar putea accepta să rămână cu braţele încrucişate în timp ce rachete lansate de o organizaţie teroristă ar cădea asupra teritoriului său şi ar ţinti civili nevinovaţi", a apreciat ea.

Cel puţin 28 de persoane au murit în urma raidurilor care au avut loc miercuri în Fâşia Gaza.

Acest nou ciclu de violenţe este cel mai grav de la ofensiva israeliană împotriva Fâşiei Gaza care a avut loc la sfârşitul lui 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici