John Kerry: Discuţiile cu Rusia despre războiul din Siria sunt aproape de final

John Kerry, secretarul de Stat al SUA, a declarat luni că discuţiile cu Rusia pentru o cooperare militară în lupta împotriva reţelei Stat Islamic în Siria sunt aproape de final, urmând ca echipele tehnice să se întâlnească săptămâna aceasta pentru a discuta detaliile, informează Reuters.

1375 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Discuţiile cu Rusia despre războiul din Siria sunt aproape de final

John Kerry: Discuţiile cu Rusia despre războiul din Siria sunt aproape de final

"Purtăm într-adevăr discuţii despre asta şi sper să ajungem la un acord într-un fel sau altul", a declarat John Kerry în cadrul unei conferinţe de ştiri în timpul unei vizite în Kenya.

"În următoarele zile echipele noastre se vor întâlni şi în funcţie de cum vor decurge acele discuţii este foarte posibil ca ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, şi cu mine să avem o întrevedere. Dar deciziile trebuie făcute pe baza poziţiei noastre din următoarele zile", a adăugat acesta.

John Kerry a declarat că "parodia siriană" durează de prea mult timp şi este imperativ ca puterile care susţin regimul sirian, Rusia şi Iranul, precum şi cele are susţin opoziţia, SUA şi partenerii din Orientul Mijlociu, să ajungă la o înţelegere pentru a pune capăt războiului.

Propunerea lui Kerry ar presupune ca Washingtonul şi Moscova să facă schimb de informaţii pentru a putea coordona atacurile aeriene împotriva Frontului al-Nusra, afliat Al-Qaida, şi să interzică forţelor aeriene siriene să atace grupările rebele moderate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici