John Kerry: Rusia trebuie să respecte promisiunea menţinerii integrităţii teritoriale a Ucrainei. Casa Albă recomandă Rusiei să evite "provocările"

John Kerry, secretarul de Stat al Statelor Unite, a cerut Rusiei să respecte "promisiunea" păstrării integrităţii teritoriale a Ucrainei, în contextul tensiunilor separatiste din Crimeea.

511 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Rusia trebuie să respecte promisiunea menţinerii integrităţii teritoriale a Ucrainei. Casa Albă recomandă Rusiei să evite "provocările"

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi spunem clar că toate ţările trebuie să respecte integritatea teritorială, suveranitatea Ucrainei. Rusia a promis acest lucru şi credem că este important ca Rusia să îşi respecte promisiunea", a spus Kerry.

Şeful diplomaţiei americane a negat că ţara sa s-ar implica în afacerile interne ale Ucrainei sau că ar căuta o confruntare cu Rusia în această criză. "Nu avem nevoie acum să ne implicăm într-o confruntare de tipul Războiului Rece", a subliniat Kerry.

"Cheia în această criză este să oferim poporului ucrainean spaţiul în care să poată lua decizii privind drumul pe care trebuie să meargă", a insistat Kerry.

Statele Unite recomandă Rusiei să evite "provocările" în criza ucraineană

Casa Albă a recomandat "actorilor externi" să evite orice "act de provocare" în criza ucraineană, referindu-se la Rusia, care a mobilizat trupe pentru o posibilă intervenţie militară.

"Îndemnăm actorii externi din regiune să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei, să pună capăt declaraţiilor şi actelor de provocare şi să susţină structurile democratice de tranziţie", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

Rusia nu recunoaşte structurile de tranziţie de la Kiev şi a mobilizat trupe în vederea unei eventuale intervenţii militare în regiunea rusofonă Crimeea, situată în sudul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici