John Kerry, secretarul de Stat american: SUA susţin Administraţia din Turcia. Reacţia la complot trebuie să respecte normele democratice

Statele Unite condamnă tentativa de lovitură de stat din Turcia, susţin Administraţia Recep Tayyip Erdogan, dar solicită respectarea principiilor democratice, afirmă secretarul de Stat american, John Kerry.

1237 afișări
Imaginea articolului John Kerry, secretarul de Stat american: SUA susţin Administraţia din Turcia. Reacţia la complot trebuie să respecte normele democratice

John Kerry: SUA susţin Administraţia din Turcia. Reacţia la complot trebuie să respecte normele democratice

"Condamnăm această tentativă de lovitură de stat, vrem ca democraţia să continue şi să se dezvolte în Turcia", a declarat John Kerry, citat de cotidianul Business Standard.

"Vrem să ne asigurăm că reacţia la complot va fi total în conformitate cu democraţia pe care o susţinem", a subliniat şeful diplomaţiei americane.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan este acuzată de tendinţe autoritariste în riposta faţă de tentativa de lovitură de stat. Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care preşedintele Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen, relatează Reuters. Fehtullah Gulen a negat orice implicare în tentativa de lovitură de stat, acuzându-l pe Recep Tayyip Erdogan că foloseşte acest complot ca pretext pentru consolidarea puterii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici