John McCain vrea 45 de reactoare nucleare, până în 2030

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, John McCain, a propus miercuri construirea a 45 de reactoare nucleare până în 2030, în cadrul soluţiilor de reglementare a crizei energetice.

17 afișări
Imaginea articolului John McCain vrea 45 de reactoare nucleare, până în 2030

John McCain vrea 45 de reactoare nucleare, până în 2030 (Imagine: Mediafax/AFP)

"Voi determina această ţară să construiască 45 de noi reactoare până în 2030, obiectivul final fiind acela de a avea 100 de centrale noi care să furnizeze energie electrică pentru locuinţele, fabricile şi oraşele din America", a declarat McCain, într-un discurs rostit la Springfield (în statul Missouri, în centru), în cea de-a treia zi a unei săptămâni dedicate găsirii de soluţii la creşterea preţului petrolului.

"Sunt susţinătorul acestei surse de energie sigure şi eficiente", a adăugat McCain, amintind că în ultimii 30 de ani nu a mai fost construită nici o centrală nucleară în ţară.

McCain a declarat miercuri că adversarul său democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie, Barack Obama, se opune dezvoltării acestei surse de energie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici