Jose Manuel Barroso mai vrea un mandat la conducerea CE

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă comună cu premierul ceh Jan Fischer, că este candidat pentru un al doilea mandat la conducerea CE.

12 afișări
Imaginea articolului Jose Manuel Barroso mai vrea un mandat la conducerea CE

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"L-am întrebat pe preşedintele Barroso dacă este pregătit" pentru un al doilea mandat "şi am avut un răspuns pozitiv", a spus Fischer, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.

"Am acceptat această cerere", a confirmat Barroso, declarându-se "onorat".

Fischer a precizat că urmează să "înceapă consultări" pe această temă cu celelalte ţări din UE, care trebuie să-şi dea acordul.

Opt lideri social-democraţi europeni lansau săptămâna trecută un apel pentru constituirea unui front comun împotriva lui Jose Manuel Barroso, un fost militant maoist devenit liberal convins.

Rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, desfăşurate săptămâna trecută, confirmă însă că formaţiunile de centru-dreapta care îl susţin pe fostul premier portughez pentru un nou mandat vor rămâne forţa politică dominantă în Parlamentul European.

Barroso beneficiază şi de sprijinul a trei premieri de stânga - portughezul Jose Socrates, britanicul Gordon Brown şi spaniolul Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici