Josef Fritzl ar putea fi eliberat după 14 ani

Josef Fritzl, austriacul care a sechestrat-o şi violat-o pe fiica sa timp de 24 de ani într-o pivniţă, va fi închis într-o celulă confortabilă şi ar putea obţine o reducere la 14 ani a pedepsei cu închisoarea pe viaţă, relatează cotidianul The Mirror.

27 afișări
Imaginea articolului Josef Fritzl ar putea fi eliberat după 14 ani

Josef Fritzl ar putea fi eliberat după 14 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fritzl îşi va petrece timpul într-o celulă de 12 metri pătraţi, cu duş propriu, televizor, toaletă şi chiar un animal de companie, dacă doreşte. El va avea voie să stea afară din celulă până la opt ore pe zi, pentru a socializa cu alţi deţinuţi, şi va beneficia de o oră pentru a face exerciţii fizice în aer liber.

Austriacul se va putea bucura şi de ziare, un centru muzical, un calculator personal sau îşi poate decora celula cu plante şi tablouri alese de el. Celula lui Fritzl va fi luminată printr-o fereastră cu vedere în curtea închisorii.

Viaţa uşoară pe care Fritzl o va avea la unitatea psihiatrică de la închisoarea Mittersteig din Viena contrastează puternic cu pivniţa neiluminată în care a sechestrat-o şi violat-o pe fiica sa Elisabeth, timp de 24 de ani, comentează publicaţia.

Experţi în domeniul juridic au recunoscut că austriacul ar putea fi pus în libertate după 14 ani, dacă răspunde la tratamentul psihiatric. Această perioadă reprezintă cu zece ani mai puţin decât timpul cât a ţinut-o prizonieră pe fiica sa.

Oficialul Franz Cutka, de la tribunalul din Saint Poelten, a declarat că austriacul va fi supus unei terapii, în încercarea de a-i "deconstrui" mintea depravată. "Vor exista verificări anuale pentru a vedea dacă s-a vindecat şi acest lucru va fi analizat de judecători. Sentinţa ar putea fi redusă la 14 ani", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici