Josef Fritzl ar putea fi judecat înainte de Paşte

Procesul lui Josef Fritzl, tatăl incestuos din oraşul austriac Amstetten, care şi-a sechestrat fiica timp de 24 de ani, în beciul casei şi a făcut cu ea şapte copii, ar trebui să înceapă înainte de Paşte, potrivit agenţiei de presă austriacă APA.

16 afișări
Imaginea articolului Josef Fritzl ar putea fi judecat înainte de Paşte

Josef Fritzl ar putea fi judecat înainte de Paşte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului din Sankt-Pölten, în Austria, unde va fi judecat Fritzl, a spus că nu s-a fixat nicio dată precisă a procesului, infirmând zvonurile potrivit cărora acesta ar trebui să înceapă pe 16 martie.

Preşedintele tribunalului, Kurt Leitzenberger, a subliniat însă că "este plauzibil ca procesul să înceapă înainte de săptămâna sfântă, adică la începutul lunii aprilie". Paştele va fi sărbătorit anul viitor pe 12 aprilie.

Acuzatul a mărturisit faptele la câteva zile după ce a fost arestat, pe 26 aprilie.

Josef Fritzl (73 de ani) este acuzat de viol, sechestrare, incest, sclavie, precum şi de moartea unuia dintre copiii pe care i-a făcut cu fiica sa Elisabeth, de aceea riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

Celelalte capete de acuzare i-ar aduce maximum 15 ani de închisoare.

Parchetul din Sankt Pölten l-a acuzat şi de moartea copilului său, în 1996, pentru că, deşi ştia că viaţa bebeluşului este în pericol, el nu a recurs la ajutorul altor persoane pentru a-l salva.

Fritzl a recunoscut în cursul audierilor că a ars corpul copilului decedat în cazanul din casa sa din Amstetten. Copilul decedat mai are un frate geamăn care a supravieţuit la naştere. Fritzl a negat însă că nu i-a acordat ajutor, spunând că bebeluşul s-a născut mort.

Trei dintre copii au fost crescuţi de Fritzl şi de soţia sa, în casă, iar ceilalţi trei au locuit în beci, împreună cu mama lor, sechestraţi acolo de bărbatul care voia să îşi ascundă viaţa dublă pe care o ducea.

El a pretins că fiica sa a fugit de acasă după ce a intrat într-o sectă şi că le-a cerut părinţilor săi să aibă grijă de cei trei copii, pe care i-a abandonat în faţa uşii.

Citeşte şi:

Josef Fritzl, responsabil de acţiunile sale

Unul dintre copiii pe care Josef Fritzl i-a avut cu fiica sa, s-a trezit din comă

Austriacul care şi-a sechestrat fiica timp de 24 de ani avea un plan în acest sens încă din 1978

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici