Joseph Biden va candida la postul de vicepreşedinte al SUA (Video)

Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Barack Obama, l-a ales pe senatorul de Delaware Joseph Biden drept candidat la postul de vicepreşedinte, a anunţat sâmbătă echipa sa de campanie pe site-ul său.

35 afișări
Imaginea articolului Joseph Biden va candida la postul de vicepreşedinte al SUA (Video)

Joseph Biden va candida la postul de vicepreşedinte (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Anunţul a fost făcut de asemenea în mesaje text şi e-mail-uri trimise către milioane de susţinători.

Obama se va confrunta la alegerile prezidenţiale din 4 noiembrie cu republicanul John McCain, care încă nu şi-a anunţat candidatul pentru postul de vicepreşedinte.

Biden, în vârstă de 65 de ani, este preşedintele Comisiei de Relaţii Internaţionale a Senatului.

"Barack l-a ales pe Joe Biden pentru a candida împreună", afirmă anunţul. "Joe Biden aduce o experienţă amplă în politica externă, un trecut impresionant privind colaborarea dincolo de rândurile partidului şi o abordare directă pentru îndeplinirea sarcinilor", adaugă textul.

Barack Obama urmează să participe sâmbătă, împreună cu Joseph Biden, la un miting de campanie la Old State Capitol din Springfield, Illinois, unde şi-a lansat campania prezidenţială anul trecut.

John McCain: Alegerea lui Joseph Biden arată lipsa de experienţă a lui Obama

"Nu există nici o persoană mai critică la adresa lipsei de experienţă a lui Barack Obama decât Joe Biden", a precizat într-un comunicat Ben Porritt, purtător de cuvânt al echipei de campanie a lui McCain.

"Biden a denunţat slaba capacitate de judecată a lui Obama în materie de politică externă şi a afirmat cu propriile cuvinte ceea ce americanii sunt pe cale să realizeze rapid: Barack Obama nu este pregătit să fie preşedinte", a adăugat el.

Vezi aici ce rol are vicepreşedintele Statelor Unite

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici