Judecătorul Brett Kavanaugh, acuzat de agresiune comisă în anii 1980, a primit un vot favorabil în Senat/ Donald Trump este "mândru": Protestatarii sunt "plătiţi de Soros"

Senatul Statelor Unite s-a pronunţat vineri, în cadrul unui vot preliminar, în favoarea numirii la Curtea Supremă de Justiţie a judecătorului Brett Kavanaugh, acuzat de o agresiune comisă în anii 1980.

1647 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Brett Kavanaugh, acuzat de agresiune comisă în anii 1980, a primit un vot favorabil în Senat/ Donald Trump este "mândru": Protestatarii sunt "plătiţi de Soros"

Judecătorul Brett Kavanaugh, acuzat de agresiune comisă în anii 1980, a primit un vot favorabil în Senat/ Donald Trump este "mândru": Protestatarii sunt "plătiţi de Soros"

Votul a fost un test de susţinere înaintea procedurii definitive, programată sâmbătă.

Votul preliminar din plenul Senatului a fost 51 la 49. Republicanii au o majoritate de 51 de voturi în Senat, dar un senator republican, Lisa Murkowski, a votat împotrivă. În schimb, în favoarea numirii a votat senatorul democrat Joe Manchin, informează CNN.

Votul final în procedura numirii judecătorului Brett Kavanaugh într-un post la Curtea Supremă de Justiţie este programat sâmbătă.

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a declarat "mândru" de votul favorabil al Senatului în procedura de numire în funcţie a controversatului judecător Brett Kavanaugh, afirmând că protestatarii sunt "plătiţi de" George "Soros şi de alţii".

"Sunt foarte mândru de votul Senatului SUA în favoarea avansării numirii judecătorului Brett Kavanaugh!", a transmis Donald Trump prin Twitter.

"Femeile foarte necivilizate care au strigat în uşile ascensorului sunt profesioniste plătite pentru a le afecta imaginea senatorilor. Să nu cădeţi în această capcană! Şi vedeţi semnele identice făcute de profesionişti. Sunt plătiţi de Soros şi de alţii (...)", a afirmat Donald Trump.

Săptămâna trecută, senatorul Jeff Flake a fost abordat de două activiste pentru drepturile femeilor. Ana Maria Archila şi Maria Gallagher au blocat cinci minute uşile unui ascensor din sediul Senatului şi au încercat să îl convingă pe senatorul Jeff Flake să nu îl mai susţină pe Brett Kavanaugh. Cele două femei s-au declarat victime ale unor agresiuni de tip sexual şi l-au implorat pe senatorul republican să îşi schimbe poziţia, informează cotidianul The Washington Post şi postul CNN.

În urmă cu o săptămână, Comisia Juridică a Senatului de la Washington a dat aviz favorabil numirii lui Brett Kavanaugh în funcţia de judecător al instanţei supreme, dar senatorul republican Jeff Flake a anunţat că în plen va vota pentru Kavanaugh doar după încheierea anchetei Biroului Federal de Investigaţii (FBI) ordonată de preşedintele Donald Trump pe fondul polemicilor.

Christine Blasey Ford, profesor universitar în California, susţine că Brett Kavanaugh a vrut să o agreseze sexual în anii 1980, la o petrecere a colegilor de liceu. Brett Kavanaugh a respins acuzaţiile.

Biroul Federal de Investigaţii a prezentat joi Senatului concluziile anchetei. Politicieni republicani au declarat că raportul FBI îl exonerează pe Brett Kavanaugh de acuzaţiile de agresiune sexuală.

Donald Trump i-a luat apărarea candidatului desemnat de el pentru postul de judecător la Curtea Supremă de Justiţie, cerându-i reclamantei să prezinte concluziile anchetei poliţiei din anii 1980. Preşedintele SUA afirmă că acuzaţiile au rolul blocării procedurii de numire a candidatului în funcţia de judecător la instanţa supremă. Donald Trump exprimase convingerea că ancheta FBI îl va exonera pe judecătorul Brett Kavanaugh.

Sute de persoane au fost reţinute joi seară, la Washington, în cusrul unui protest faţă de numirea judecătorului Brett Kavanaugh.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici