Jurnalist internat în comă, după ce a fost bătut într-o suburbie a Moscovei

Un jurnalist rus, aflat în comă după ce a fost bătut într-o suburbie a capitalei, a fost transferat dintr-un spital local la o clinică din Moscova în urma ameninţărilor cu moartea primite după spitalizare, relatează The Moscow Times, în ediţia electronică.

19 afișări
Imaginea articolului Jurnalist internat în comă, după ce a fost bătut într-o suburbie a Moscovei

Jurnalist internat în comă, după ce a fost bătut într-o suburbie a Moscovei

Mihail Beketov, jurnalist şi militant ecologist din Himki, o suburbire a Moscovei, a fost transferat la un spital din Moscova pentru tratament, dar şi pentru protejarea sa, după ce acesta a primit o serie de apeluri de ameninţare cu moartea, au declarat colegii săi.

Editor şi proprietar al publicaţiei Himkinskaya Pravda, un săptămânal local, de la periferia de nord a Moscovei, bărbatul a fost descoperit joi plin de sânge şi inconştient în apropiere de casa sa, după un atac despre care colegii săi susţin că ar putea fi legat de criticile aduse autorităţilor locale pentru planurile de defrişare.

Beketov a fost transferat la sfârşitul săptămânii de la un spital din Himki la clinica Sklifosovsky din Moscova unde este internat în comă, a declarat Ludmila Fedosova, o militantă ecologistă care a colaborat cu jurnalistul la iniţiativele antidespădurire.

Jurnalistul le-a spus prietenilor săi, înaintea atacului, că primeşte ameninţări cu moartea de câteva luni, iar Fedosova a declarat luni că bărbatul a fost transperat la un spital din Moscova din cauza unor ameninţări primite chiar şi la Spitalul Nr. 1 din Himki, unde fusese internat iniţial.

"Este încă în comă, dar primeşte în continuare telefoane de ameninţare cu moartea", a spus Fedosova. Persoanele care eu sunat au spus că îl vor omorî pe Beketov, a declarat luni liderul Yabloko, Serghei Mitrohin, referindu-se la conversaţiile cu doctorii care au primit telefoanele.

Transferul la cilinica din Sklifosovsky a fost necesar şi din cauza absenţei echipamentului medicale sofisticat din spitalul Himki, a mai spus Fedosova. Lui Beketov i s-a amputat un picior, iar o intervenţie chirurgicală la cap a fost amânată din cauza stării critice, a spus Mitrohin. Poliţia din Himki a anunţat deschiderea unei anchete în cazul atacului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici