Jurnalista agresată sexual la Cairo de 200 de bărbaţi declară că încă este traumatizată

Lara Logan, jurnalista agresată sexual în Cairo de un grup de 200 de participanţi la protestele din februarie 2011, recunoaşte că încă este traumatizată fizic şi psihic în urma acestei agresiuni

878 afișări
Imaginea articolului Jurnalista agresată sexual la Cairo de 200 de bărbaţi declară că încă este traumatizată

Lara Logan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lara Logan şi-a reînceput activitatea deşi încă este afectată de agresiunea sexuală suferită în Egipt, din partea unui grup de bărbaţi. În februarie 2011, în timpul unui reportaj din piaţa Tahrir din Cairo despre revolta egiptenilor, Lara Logan a fost agresată sexual de un grup de aproximativ 200 de bărbaţi, timp de 40 de minute, informează Daily Mail în ediţia online.

"Există ceva care se numeşte PTSD (stresul posttraumatic). Se manifestă în diferite moduri. Nu poate fi anticipată manifestarea. Dar mi se întâmplă mai mult decât mi-aş dori", mărturiseşte Lara Logan, referindu-se la trauma psihică suferită în timpul acelor evenimente.

"Nici măcar nu realizam că mă băteau cu bâte sau cu alte lucruri, pentru că tot ce simţeam era agresiunea sexuală, mâinile lor care mă violau repetat", a mai spus jurnalista. "Eram sigură că voi muri", a adăugat ea.

"Familia este foarte importantă. Nu poţi reuşi singură. Soţul meu îmi este de real ajutor. Mă înţelege, nu se ascunde de ce s-a întâmplat. Ştie tot, mai mult decât oricine, despre ce mi s-a întâmplat", a declarat Lara Logan, subliniind importanţa pe care o are sprijinul familiei pentru a putea trece peste traume.

Lara Logan a fost salvată după ce un grup de femei a intervenit chemând în ajutor 20 de soldaţi egipteni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici