Jurnalista Lara Logan a povestit cum a fost violată la Cairo: "Pentru o perioadă foarte lungă de timp m-au violat cu mâinile"

Una dintre principalele corespondente în străinătate ale postului de televiziune CBS, Lara Logan, a povestit, într-un interviu pentru cotidianul New York Times, despre agresiunea sexuală a cărei victimă a fost la Cairo, la 11 februarie.

1274 afișări
Imaginea articolului Jurnalista Lara Logan a povestit cum a fost violată la Cairo: "Pentru o perioadă foarte lungă de timp m-au violat cu mâinile"

Jurnalista Lara Logan a povestit cum a fost violată la Cairo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru o perioadă foarte lungă, ei m-au violat cu mâinile", a declarat jurnalista, care estimează că agresiunea a durat aproximativ 40 de minute şi a fost comisă de un grup format din 200-300 de bărbaţi.

Lara Logan, care a fost spitalizată după repatrierea sa în Statele Unite şi şi-a reluat activitatea luna aceasta, va povesti drama pe care a trăit-o în următoarea ediţie a emisiunii "60 minutes", duminică.

Ea se afla în piaţa Tahrir, centrul mişcării de contestare care a condus la înlăturarea regimului lui Hosni Mubarak de la putere, pentru a pregăti un subiect, când ambianţa din jurul său s-a schimbat brusc, relatează New York Times, în ediţia de joi.

"A fost un moment în care totul a început să meargă rău", îşi aminteşte ea. Colegii egipteni care însoţeau echipa de filmare au auzit bărbaţi vorbind despre dorinţa lor de a o dezbrăca, potrivit cotidianului.

Ea a fost apoi separată brusc de colegii săi şi de garda sa de corp, de un grup de bărbaţi care i-au rupt hainele şi au început să o atingă şi să o bată, continuă publicaţia. "Pentru producătorul Max McClellan, a vedea garda Larei ieşind din acest grup fără ea a fost cel mai rău moment", a declarat preşedintele CBS, Jeff Fager.

Drama pe care Lara Logan a trăit-o la Cairo a adus în atenţie tăcerea care acoperă violenţele sexuale suferite de femeile jurnalist în timp ce realizează reportaje. "Nu avem decât cuvântul nostru", subliniază Lara Logan. "Rănile fizice se cicatrizează. Nu ne plimbăm cu dovezile pe care le ai atunci când ai pierdut un picior sau un braţ în Afganistan", continuă ea.

În opinia preşedintelui CBS, Jeff Fager, există "o lege a tăcerii şi este în interesul Larei şi al nostru să o încălcăm".

Lara Logan, născută în Africa de Sud, a devenit unul dintre reporterii de război cei mai cunoscuţi din Statele Unite după ce a relatat despre conflictele din Irak şi Afganistan. Ea este şeful corespondenţilor regionali ai CBS News din 2006.

Washingtonul a cerut în februarie autorităţilor de la Cairo să lanseze o anchetă privind această agresiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici