Jurnalista rusă care a criticat războiul lui Putin în Ucraina se teme că a fost otrăvită. Procurorii francezi au deschis o anchetă

Procurorii francezi investighează posibila otrăvire a fostei jurnaliste a televiziunii ruse de stat devenită critic al Kremlinului, Marina Ovsiannikova, după ce aceasta s-a îmbolnăvit brusc la Paris în această săptămână.

606 afișări
Imaginea articolului Jurnalista rusă care a criticat războiul lui Putin în Ucraina se teme că a fost otrăvită. Procurorii francezi au deschis o anchetă

Ovsiannikova ar fi cerut ajutor joi după-amiază "pentru că se prăbuşise în faţa casei sale din arondismentul 6 şi se temea de otrăvire", a declarat un purtător de cuvânt al Tribunalului Penal din Paris.

Parchetul din Paris a declarat că a deschis o anchetă privind incidentul, iar poliţia a examinat apartamentul ei în cadrul anchetei, potrivit Politico.

Ovsiannikova, care a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume în luna martie a anului trecut, când a denunţat războiul lui Putin împotriva Ucrainei în timpul unei emisiuni în direct la televiziunea rusă, a rămas sub supraveghere medicală joi, dar starea ei s-a îmbunătăţit, potrivit secretarului general al organizaţiei Reporteri Fără Frontiere, Christophe Deloire.

La începutul acestei luni, Ovsiannikova a fost condamnată în lipsă la opt ani şi jumătate de închisoare de către un tribunal din Moscova pentru difuzarea de informaţii false despre armata rusă. Acuzaţiile se refereau la un protest pe care jurnalista l-a organizat în apropierea Kremlinului în iulie 2022, unde a ţinut un afiş în care spunea că Vladimir Putin "este un criminal" şi că "soldaţii săi sunt fascişti".

Jurnalista a fost plasată în arest la domiciliu înainte de proces, dar ulterior a fugit în Europa împreună cu fiica sa, ceea ce a făcut-o să ajungă pe lista persoanelor căutate de Kremlin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici