Jurnaliştii vizitează închisoarea unde este deţinută Iulia Timoşenko, dar fără a se întâlni cu ea

Aproximativ 30 de jurnalişti ucraineni şi străini au beneficiat, vineri, de o vizită ghidată a închisorii din Ucraina unde este deţinută opozanta Iulia Timoşenko, fără să o întâlnească însă, a constatat un corespondent al AFP.

135 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii vizitează închisoarea unde este deţinută Iulia Timoşenko, dar fără a se întâlni cu ea

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administraţia penitenciarului Kaceanivska din Harkiv, unde fostul premier ucrainean îşi ispăşeşte pedeapsa de la sfârşitul lui decembrie, le-a arătat jurnaliştilor dormitoarele, o infirmerie, precum şi atelierele de croitorie, unde lucrează deţinutele.

Jurnaliştii au putut vorbi cu mai multe deţinute, dar nu cu Timoşenko, ce a depus cu o zi înainte o cerere în acest sens la administraţia penitenciarului, potrivit avocatului ei.

"Nu am văzut încă această cerere", le-a declarat jurnaliştilor directorul adjunct al închisorii, Igor Kolpaşcikov, promiţând că aceasta va fi analizată în următoarele zece zile.

În cazul în care administraţia va accepta, Timoşenko va putea să aibă o întâlnire cu jurnaliştii la următoarele vizite, autorizate de două ori pe lună, a adăugat el.

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în perioada în care era premier. Încarcerată la Kiev din august, ea a fost transferată la Harkiv la sfârşitul lui decembrie.

Vizată de o serie de alte anchete judiciare, ea denunţă aceste urmăriri ca fiind o răzbunare personală a preşedintelui Viktor Ianukovici.

Acest caz a provocat o criză între Kiev şi Uniunea Europeană, care consideră urmăririle împotriva ei ca fiind motivate politic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici