Jurnalul oficial din Belarus acuză Germania şi Polonia de tentativă de lovitură de stat

Jurnalul oficial din Belarus acuză Germania şi Polonia că au încercat o lovitură de stat în cursul alegerilor prezidenţiale din 19 decembrie, câştigate de Aleksandr Lukaşenko şi urmate de proteste ale opoziţiei reprimate dur.

26 afișări
Imaginea articolului Jurnalul oficial din Belarus acuză Germania şi Polonia de tentativă de lovitură de stat

Jurnalul oficial din Belarus acuză Germania şi Polonia de tentativă de lovitură de stat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există niciun dubiu că serviciile speciale poloneze şi germane sunt implicate în evenimentele din 19 decembrie, planificând şi organizând campania candidatului Vladimir Nekliaiev, care avea rolul înlăturării actualei puteri", scrie publicaţia Soveţkaia Belorussia (Belarusul Sovietic).

"Pentru atingerea acestui obiectiv, au selectat organizatorii şi au angajat importante resurse financiare transferate în Belarus prin metode de contrabandă", continuă publicaţia în editorialul intitulat "În culisele unui complot".

Scrutinul prezidenţial, câştigat cu aproape 80 la sută din voturi de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, a fost urmat de proteste fără precedent la Minsk.

Patru candidaţi ai opoziţiei - Aleksei Mihalevici, Andrei Sannikov, Vladimir Nekliaiev şi Nikolai Statkevici - sunt încă în detenţie.

Aproximativ 600 de persoane au fost reţinute în cursul protestelor faţă de realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici