Justin şi Sophie Trudeau divorţează după 18 ani de căsătorie

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau şi soţia sa Sophie au anunţat miercuri că se separă, într-un anunţ neaşteptat care pare să marcheze sfârşitul mariajului de 18 ani al cuplului intens mediatizat.

5608 afișări
Imaginea articolului Justin şi Sophie Trudeau divorţează după 18 ani de căsătorie

Justin şi Sophie Trudeau, Facebook

Trudeau, în vârstă de 51 de ani, şi Sophie Gregoire-Trudeau, în vârstă de 48 de ani, s-au căsătorit la sfârşitul lunii mai 2005. Ei au trei copii, potrivit Reuters.

Trudeau avea doar 43 de ani când a devenit prim-ministru, la sfârşitul anului 2015, iar cuplul elegant a captat rapid atenţia presei mondiale.

Revista Vogue a publicat un profil al celor doi în numărul său din ianuarie 2016, completat cu fotografii în care aceştia se îmbrăţişează. Un articol lung din revistă despre Trudeau spunea că acesta „îi şochează pe unii cu manifestările sale publice de afecţiune faţă de soţia sa”.

În primii ani după ce Trudeau a preluat funcţia, el şi Sophie au fost adesea văzuţi împreună la evenimente sociale şi în călătorii în străinătate. În februarie 2018, în timpul unei vizite în India, cei doi s-au îmbrăcat în costume colorate în majoritatea zilelor, ceea ce a provocat comentarii derizorii acasă.

În ultimii ani, însă, Sophie a redus astfel de apariţii alături de soţul ei, iar semnele de stres erau evidente.

La aniversarea nunţii lor de anul trecut, Sophie a declarat într-o postare pe reţelele de socializare că „am navigat prin zile însorite, furtuni puternice şi tot ce este între ele şi nu s-a terminat”.

Ea a continuat: „relaţiile pe termen lung sunt o provocare în atât de multe feluri”.

Cei doi au călătorit la Londra în luna mai pentru încoronarea regelui Charles şi au fost împreună în timpul vizitei preşedintelui american Joe Biden la sfârşitul lunii martie.

Trudeau a susţinut o conferinţă de presă luni şi a făcut o plimbare cu metroul din Toronto în acea seară, dar nu a avut nicio apariţie publică programată în ultimele două zile. Nu mai departe de luni, el purta încă verigheta.

„Sophie şi cu mine am dori să împărtăşim faptul că, după multe conversaţii semnificative şi dificile, am luat decizia de a ne separa”, a declarat Trudeau pe Instagram. Sophie a postat un mesaj aproape identic pe propriul cont de Instagram.

Biroul lui Trudeau a declarat că cei doi au semnat un acord legal.

„Ei au lucrat pentru a se asigura că au fost luate toate măsurile legale şi etice în ceea ce priveşte decizia lor de a se separa şi vor continua să facă acest lucru în continuare”, a spus acesta.

„Ei rămân o familie apropiată, iar Sophie şi premierul se concentrează pe creşterea copiilor lor într-un mediu sigur, iubitor şi colaborativ”, se mai arată în declaraţia biroului lui Trudeau, care a solicitat confidenţialitate. „Familia va fi împreună în vacanţă, începând de săptămâna viitoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici