Justin Trudeau: Tensiunile dintre SUA şi Iran au contribuit la prăbuşirea avionului ucrainean

Tensiunile între Statele Unite şi Iran au "contribuit" la prăbuşirea avionului companiei Ukrainian Airlines pe teritoriul iranian, a declarat sâmbătă premierul canadian Justin Trudeau după ce Teheranul a recunoscut că au doborât aeronava din greşeală, relatează CNN.

1370 afișări
Imaginea articolului Justin Trudeau: Tensiunile dintre SUA şi Iran au contribuit la prăbuşirea avionului ucrainean

Justin Trudeau consideră că tensiunile dintre SUA şi Iran au "contribuit" la prăbuşirea avionului ucrainean

"Cred că într-o perioadă de conflict şi tensiune se pierd multe vieţi nevinovate. Evident că în acest context, aceste zile în Orientul Mijlociu au contribuit la tragedie, însă Iranul a făcut un lucru corect prin a-şi asuma responsabilitatea pentru doborârea avionului şi pentru această tragedie", a declarat Trudeau.

Regimul de la Teheran a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici