Justiţia din Grecia a respins cererea statului român de extrădare a fostului primar Sorin Oprescu. Fostul primar rămâne în libertate

Justiţia din Grecia a decis să nu-l extrădeze pe Sorin Oprescu în România.

1202 afișări
Imaginea articolului Justiţia din Grecia a respins cererea statului român de extrădare a fostului primar Sorin Oprescu. Fostul primar rămâne în libertate

Justiţia din Grecia a repins cererea statului român de extrădare a lui Sorin Oprescu. Fostul primar rămâne în libertate

Condamnat la peste 10 ani de închisoare în ţară, Sorin Oprescu rămâne în Grecia după ce o instanţă din Atena a respins cererea autorităţilor române de extrădare. Decizia nu este definitivă şi poate fi poate fi atacată cu recurs.

Fostul primar al Capitalei este în libertate în Grecia, după ce a achitat o cauţiune de 5000 de euro.

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost condamnat în ţară, definitiv, la 10 ani şi 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupţie. Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Când au încercat să pună în aplicare mandatul de arestare, poliţiştii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire. Ulterior, s-a aflat că Oprescu ieşise din ţară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu. Până la urmă, Oprescu a fost prins în Grecia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici