Justiţia din Singapore acordă despăgubiri unui tânăr rănit în accidentul produs de Silviu Ionescu

Înalta Curte din Singapore i-a acordat marţi despăgubiri în valoare de 360.000 de dolari lui Bong Hwee Haw, una dintre cele trei persoane rănite în accidentul rutier pentru care este acuzat fostul diplomat român Silviu Ionescu, relatează The Straits Times în ediţia electronică de miercuri.

340 afișări
Imaginea articolului Justiţia din Singapore acordă despăgubiri unui tânăr rănit în accidentul produs de Silviu Ionescu

Justiţia din Singapore acordă despăgubiri unui tânăr rănit în accidentul produs de Silviu Ionescu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Bong, care la vremea accidentului din decembrie 2009 avea 24 de ani, este prima victimă care primeşte compensaţii pentru rănile suferite.

Prietenul său, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a murit după zece zile de la accident, iar o a treia victimă, Muhammad Haris Abu Talib, care avea 18 ani, a suferit răni uşoare.

Suma i-a fost acordată de Înalta Curte lui Bong Hwee Haw pentru durere şi suferinţă, pentru pierderea unor venituri şi pentru costuri cu tratamentul medical.

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore Silviu Ionescu a fost trimis în judecată la 1 iulie 2010, de către procurorii Parchetului instanţei supreme, care îl acuză de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

Silviu Ionescu a fost eliberat în 25 noiembrie 2010 din Penitenciarul Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a decis, definitiv, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu obligarea de a nu părăsi ţara.

Potrivit acuzării, în 15 decembrie 2009, în jurul orelor 3.10, Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri "ad interam" al României în Singapore, în timp ce conducea un autoturism Audi A6 aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersecţie semaforizată, două persoane în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Ionescu a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă maşina până la următoarea intersecţie semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 18 ani. Nici de această dată Ionescu nu a oprit, părăsind locul accidentului şi abandonând maşina într-o zonă industrială a oraşului Singapore, potrivit procurorilor.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două suferind leziuni.

Ulterior producerii celor două accidente de circulaţie, Silviu Ionescu a sesizat poliţia singaporeză cu privire la faptul că autoturismul Audi A6 a fost sustras din faţa Ambasadei României, după ora 2.00, situaţie neconformă cu realitatea, pe care a susţinut-o şi prin declaraţiile date în faţa autorităţilor judiciare singaporeze, au mai arătat procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici