Justiţia în ţara lui Lukaşenko: liderul opoziţiei din Belarus, condamnat la 17 ani de închisoare în lipsă

Valeri Ţepkalo, în vârstă de 58 de ani, liderul opoziţiei din Belarus şi fost aliat al preşedintelui Alexander Lukaşenko, a fost condamnat în lipsă la 17 ani de închisoare sub acuzaţia de formare a unui grup extremist şi de discreditare a Belarusului.

237 afișări
Imaginea articolului Justiţia în ţara lui Lukaşenko: liderul opoziţiei din Belarus, condamnat la 17 ani de închisoare în lipsă

Justiţia în ţara lui Lukaşenko: liderul opoziţiei din Belarus, condamnat la 17 ani de închisoare în lipsă

Ţepkalo a fost, de asemenea, amendat cu aproximativ 14.000 de dolari şi i-a fost interzis să ocupe funcţii publice timp de cinci ani, după un proces închis care a dus la condamnarea sa.

Ţepkalo a fugit în Rusia în 2020, după ce Comisia Electorală Centrală l-a împiedicat pe el şi pe alţi opt candidaţi să-l provoace pe Lukaşenko la alegerile prezidenţiale din acelaşi an. Ulterior, s-a mutat în Ucraina, Letonia şi Grecia.

Potrivit centrului belarus pentru drepturile omului Viasna, Ţepkalo nu a putut să se apere în instanţă sau să afle detaliile cazului împotriva lui, deoarece nu a avut contact cu avocatul statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici